Dicht bij

de natuur én

het leven.

Veelzijdig Kortessem

Pittoresk. Gezellig. Veelzijdig. Kortessem is een rustige, landelijke parel in het groen, waar het aangenaam wonen is. Het gemoedelijke centrum op wandelafstand van Torridon biedt u alle faciliteiten, en combineert moderne en klassieke gebouwen met een karaktervolle uitstraling. De wekelijkse markt, het cultuur- en sportcentrum en de gezellige horecazaken zorgen voor een geanimeerde toets.

 

Torridon kijkt uit op een groene omgeving. Van daaruit ontdekt u de streek te voet of met de fiets en geniet u van het glooiende landschap, de bloeiende bloesems en de omliggende monumenten, wijnboerderijen en kastelen.

 

Fietsen en wandelen

Kortessem is de poort van het Toscane van het noorden. En dus de ideale plek voor wandel- en fietsfanaten. U wandelt er door de prachtige natuur, de talrijke broeken en de rustgevende akkers en velden, en geniet van de vergezichten en wonderlijke natuurpracht. Of u trekt er met de fiets opuit. Kortessem ligt aan knooppunt 122 van het fietsroutenetwerk dat over het domein van Torridon loopt. Via de voorkant bent u snel in het centrum van Kortessem. Via de achterkant bereikt u vlot het Hemelspark. Bovendien is het fietsroutenetwerk ideaal om de zes kerkdorpen, (wijn-)boerderijen, kastelen, watermolens en adembenemende landschappen in en rond Kortessem te ontdekken.

 

 

 

Sport en recreatie

Het sport- en verenigingsleven bloeit in Kortessem. Torridon ligt op wandelafstand van de Finse piste en het sportpark De Weyer. In dit moderne sportcomplex met een sporthal, danszaal, voetbalveld, atletiekpiste, beachvolleybalveld, fit-o-meter, tennisveld en outdoorpingpongtafel zijn zowel recreatieve sporters als competitiesporters thuis. Als liefhebber van cultuur kunt u uw hart ophalen in het CC Mozaïek, waar het hele jaar door voorstellingen en activiteiten plaatsvinden. De wekelijkse markt op woensdagnamiddag zorgt voor aangename verstrooiing in een gezellige sfeer.

 

 

 

Hemels vertoeven

In de achtertuin van Torridon in de vallei van de Winterbeek ligt het Hemelspark, een natuureducatief park met verschillende speelzones waar het ook voor wandelaars hemels vertoeven is. Met de Winterbeek, twee grote speelvijvers en vele poelen is water hét thema van dit belevenispark. Het Hemelspark is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven en spelenderwijs de natuur ontdekken, en waar volwassenen tot rust komen of een wandeling maken in een park met een robuust karakter.

Vlot bereikbaar

Kortessem ligt in het midden tussen Hasselt en Tongeren, en op een steenworp van de E313. De gemeentes Diepenbeek, Hoeselt, Wellen en Borgloon bevinden zich binnen een straal van 10 km.